7 Mart 2012 Çarşamba

IMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi / Istanbul Museum of Graphic Arts


                                       IMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi 
                                                       Istanbul Museum of Graphic Arts


















                                                            
IMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi, 18 aylık bir inşaat dönemi sonucunda, 2004 yılında Süleyman Saim Tekcan tarafından kurulmuştur. 2000 metre kare ve altı kattan oluşan bu yapı içerisinde, üç kat sergi salonu, Süleyman Saim Tekcan Atölyesi, Ali Teoman Germaner Atölyesi, çok amaçlı sergi ve konferans salonu ile IMOGA Tasarım Grubu şirketi bulunmaktadır. Müze binası dahilinde, yurt dışından gelen konuk sanatçıların çalışma süreçleri boyunca kalabilecekleri süit daireler hazırlanmıştır.







IMOGA'da 70'i aşkın sanatçı tarafından üretilen, 1200'i aşkın farklı seri baskılar vardır. Bu geniş arşiv, müzede dönüşümlü olarak sergilenmektedir. Aynı zamanda satışı da yapılmaktadır. Müzede ayrıca seminerler ve çeşitli kültür sanat aktiviteleri de düzenlenmektedir.








  Artess yıllardır süregelen geleneğini, barındırdığı atölye ve ticari yapısını IMOGA bünyesinde sürdürmeye devam etmektedir. Artess Özgün Baskı Atölyesi'nde Türk ve yabancı sanatçılara gravür, ipek baskı, linolyum, gibi çeşitli özgün baskı tekniklerinde eserler üretebilecekleri her türlü üretim imkanları sunulurken, sanatçılar bizzat yürüttükleri kendi üretimleri esnasında, atölyenin uluslararası boyuttaki bilgi ve sanat tecrübesinden de faydalanma imkanı bulmaktadır.
IMOGA, Türk eğitimine örnek olmayı ve dinamik bir sanat ortamı yaratmayı hedeflemektedir. 


 IMOGA Vision

Today's Turkey’s crystallize"global actor" nomination, taking into account the importance of mass-cultural development of ever more rapid provision occurs.

Basic element of international assets to create a unique national culture to define our existence, to format and install to communicate with the world.

Dynamism of the future of community action, providing positive energy and the living resources of the institutions at the beginning of the creative power of human authority reveals that comes from art institutions.

This is the institutions, museums, communications, manufacturing and education as well as the creation of national cultural identity, development and communication have a strategic position.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder