3 Mart 2012 Cumartesi

İZZET KERİBAR / Türk Fotoğraf sanatçısı / Turkish Photograpy Artist


                          İZZET KERİBAR
 1936 yılında İstanbul'da doğan İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu ve 1957 de askerliğini yapmak üzere gittiği Kore'de, devamlı fotoğraf çekerek, tekniğini ve deneyimini geliştirdi.
     Büyük bir aradan sonra, 1980 yılında, fotoğrafa tekrar yöneldi. O yıldan beri yurtiçinde ve yurtdışında fotoğraf amaçlı geziler düzenlemekte ve yoğun olarak fotoğraf üretmeye devam etmektedir. Sahibi olduğu Türkiye ve Dünya fotoğrafları arşivi, ülkemizin en önemlilerinden biridir.
     İzzet Keribar, İFSAK'ın onur üyesidir. Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A.Fiap (Sanatçı), 1988 yılında da E.Fiap (Ekselans) ünvanları ile onurlandırılmıştır. 1982 yılından beri, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiren Keribar, İfsak'ta fotoğraf kurslarında hocalık yapmakta, Türkiye'de yapılan fotoğraf yarışmalarının jürilerinde sık sık yer almaktadır.
     1991 yılında Fransa Kültür Bakanlığı tarafından, Fransız Kültür Merkezi'ndeki etkinlikleri nedeniyle "Akademik Başarılar Şövalyelik" ünvanı ile onurlandırılmıştır.
     Aynı yıl National Geographic Traveler (USA) dergisinin Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda 16.000 fotoğraf arasından 2.liğe layık görülmüş, 1992 yılında İsrail'de yayınlanan "Jerusalem Post" gazetesinin "Kudüs" konulu fotoğraf yarışmasında ise 6.300 katılım arasından birinciliği kazanmıştır.
     1993 yılında, Ballantine Whisky'lerinin organize ettiği Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda 2.cilik, 3.cülük ve bir mansiyon olmak üzere 13.000 katılım arasından 3 ödüle birden layık görülmüştür. 1997 yılında ise, FUJI FILM'in düzenlediği AVRUPA BASIN FOTOĞRAFLARI yarışmasında, Avrupa Birinciliğini kazanmıştır. 2000 yılında birkez daha, National Geographic Traveler Dergisinin yarışmasında "Üstün Başarı" ödülü kazandı, 8 yıldan beri Türkiye'nin en önemli seyahat dergisi olan ATLAS'ta, SKYLIFE ve daha bir çok dergide yazı ve fotoğrafları yayınlanmaktadır. Son 10 yılda çektiği fotoğraflardan oluşan "TERRA MAGICA" adında bir albümü 1999 yılında yayınlanmıştır. 




I started photography in the mid 50's, first
great experience in Korea after the war, restarted seriously after 1980. After countless slide shows and personal exhibitions and some flashy international prizes since, I decided to go fully professional in 1998. I love to travel, and to take pictures, I did not lose the joy of photography after becoming pro. I lecture students, organize workshops since 10 years, and keep an office with a very large photo bank.
Now after two months with TE, I realize once more that we all have a lot to learn from others
techniques, framings, compositions, use of light, imagination and creativity. I appreciate comments, and also try to give a few useful thoughts in critiques.
Cheers to all ! - Izzet Keribar

                                                             http://www.keribar.com/ 



























































































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder